http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Як оформити гостьову візу в Німеччину на запрошення, і які документи для цього потрібні?

Як оформити гостьову візу в Німеччину на запрошення, і які документи для цього потрібні?

Зміст:


  • У чому складність оформлення гостьової візи в Німеччину?

  • Що краще – національна або шенгенська гостьова віза в Німеччину?

  • Оформлення гостьової візи в Німеччину

  • Необхідні документи для гостьової візи в Німеччину


  • Німеччина – це одна з найбільш розвинених і благополучних
    країн Європи. Багато людей мріють не просто з'їздити до Німеччини, а залишитися там
    жити на тривалий період або назавжди. Тому у ФРН існує
    велика проблема у сфері міграції, ускладнена деякими традиційними
    особливостями німецького суспільства. Справа в тому, що добитися офіційного дозволу на
    проживання у Німеччині набагато легше, якщо людина фактично знаходиться в самій
    Німеччини, а не за її межами.


    У чому складність оформлення гостьової візи в Німеччину?


    Прості німці традиційно заповзятливий і прагматичний
    народ, і в їх соціумі досить багато корінних жителів, непогано
    підробляють на проблеми мігрантів (фіктивні запрошення, шлюби тощо).
    У зв'язку з цим в Німеччині дуже велику увагу приділяють в'їзним правилами,
    які є одними з найжорсткіших у всій Європі. Зробивши більший наголос на
    строгості оформлення в'їзду, німці багато в чому вирішують проблему незаконної
    міграції малими силами. Ось чому не варто дивуватися німецької скрупульозність при
    оформленні віз будь-яких видів, а тим більше не варто обурюватися з цього приводу в
    особа співробітникам німецького посольства і його консульств – їх основною роботою
    є благополуччя своєї країни, і перед ними поставлені керівництвом
    певні завдання в частині в'їзний фільтрації, вельми далекі від бажання
    догодити всім бажаючим поїхати в Німеччину.


    Як оформити гостьову візу в Німеччину на запрошення, і які документи для цього потрібні?
    Однак не варто впадати в зневіру.
    Дійсно, навіть проста гостьова віза в Німеччину на запрошення видається не
    просто так і кому захочеться. Але якщо знати всі необхідні пропускні критерії
    і постаратися максимально відповідати їм, то ніяких особливих проблем
    отримання візи не складе. Строгість зовсім не означає часті відмови – їх
    кожен рік не більше 10% від загальної кількості запитів щодо дозволу на в'їзд, і
    щоб не потрапити в них до оформлення візи потрібно ставитися з усією німецькою
    докладністю.


    Оформляючи візу в Німеччину, потрібно усвідомити головний принцип,
    згідно з яким працює фільтрація запитів на візу в цю країну – це дуже
    висока ступінь індивідуального підходу. Тобто всі запити розглядаються
    консульськими установами відокремлено, минаючи шаблонно-бюрократичний лад,
    з цілого ряду відомих і невідомих критеріїв, починаючи від валідності
    документального пакета і до зовнішнього вигляду відвідувача і його манери спілкування.


    Це не вигадки – в німецьких консульствах при
    співбесіді дійсно пильно звертають увагу на багато
    другорядні деталі, крім головних. Тому при безпосередньому спілкуванні з
    працівниками посольства потрібно намагатися максимально схожим на «культурного
    німця», – плюсові заліки по цьому пункту можуть навіть дозволити деякі
    проблеми з основними вимогами.


    Що краще – національна або шенгенська гостьова віза в Німеччину?


    Багато цікавляться тим, як отримати гостьову візу в
    Німеччину саме з-за більш лояльною процедури її оформлення. Тому гостьові
    візи отримують не тільки гості, але і прості візитери, яким потрібно з'їздити в
    Німеччину чи Шенген. На відміну від інших варіантів, гостьова віза передбачає
    деякий поділ клопоту по оформленню між двома сторонами: запрошеним і
    пригласителем. Такий поділ зменшує навантаження на запрошеного.


    Для приватно-посетительных поїздок гостьова віза в Німеччину
    може оформлюватися як у національному форматі (категорія «D»), так і в
    шенгенському (категорія «C»). Тут слід зробити вибір відповідно зі своїми
    потребами, для чого потрібно ясно розуміти відмінності цих двох категорій.



    Як оформити гостьову візу в Німеччину на запрошення, і які документи для цього потрібні?

    Найбільш цінна в практичному сенсі віза якраз
    національна, а не шенгенська. Тому що отримати вільний доступ до
    переміщення в шенгенській зоні досить неважко вже по приїзду в Німеччину,
    оформивши дозвільний документ на перебування в країні формату
    «Aufenthaltstitel». Це дозвіл відкриває точно такі ж можливості
    вільного переміщення по шенгену, як і візи типу «С». У національної візи
    більше можливостей – в першу чергу це більш довгий термін перебування в
    країні, який може бути багато довше, ніж жорсткі 90 днів на півріччя ніж у
    шенгенського типу. Однак до видачі національної категорії віз пред'являються
    підвищені вимоги, із-за чого термін її оформлення може тривати тижні або
    навіть місяці, а процентация відмов багато вище, обумовлена особливо ретельними
    перевірками відповідності наданої інформації. Основна документація в
    цьому випадку заповнюється на німецькій мові. Також, в деяких випадках,
    потрібен певний рівень володіння німецькою мовою.


    Шенгенську ж візу отримати багато простіше і швидше –
    максимум на пару тижнів, але зазвичай це кілька днів (у середньому три). Особливо
    ретельно зібрані достовірні дані або складені легенди не
    перевіряються. Знання мови не вимагається.


    Грунтуючись на цих даних, треба вибрати найбільш
    відповідну категорію візи. Наприклад, якщо в Німеччину необхідно просто з'їздити
    в гості, подивитися визначні пам'ятки Берліна або помотаться по шенгену за
    різних справах, то краще, звичайно, оформляти категорію «С». А якщо передбачається
    тривале перебування у родичів або плануються спроби заробітку і
    пристрої на ПМЖ, то краще потурбуватися отриманням національної візи.


    Оформлення гостьової візи в Німеччину


    Правильне і уважне оформлення гостьової візи в
    Німеччину дозволить отримати візу в цю країну з найменшими тимчасовими і
    емоційними витратами. Оформлення гостьової візи має кілька етапів.


    [b] Етап перший - з'являється потреба візиту в Німеччину [/b]


    З цього моменту необхідно приблизно визначитися з
    межами строків для оформлення поїздки, на підставі своїх потреб і
    наявного запрошення. Якщо в наявності запрошення немає, то воно видобувається, не
    порушуючи жодного законодавства, благо онлайн-можливостей для цього
    предостатньо. Природно, що запрошення від сторонніх або майже
    сторонніх людей не повинно афішуватися на співбесіду в консульстві. На
    цьому ж етапі визначається необхідна категорія візи. Етап другий -
    визначення регіону консульської установи [/b]


    Справа в тому, що за правилами німецької сторони її консульства
    обслуговують певні сегменти країн, якщо їх територія досить
    велика. Найчастіше для деяких це не дуже зручно,
    але тут нічого не вдієш. Визначивши необхідну консульство, потрібно зайти на його
    сайт в інтернеті. Заходити потрібно на сайт консульства обслуговуючого саме
    ваш регіон, а не на сайт будь-якого консульства Німеччини – це важливо, зважаючи
    деяких відмінностей у процедурах оформлення і у складі повного пакету
    документації.


    На сайті свого консульства потрібно ознайомитися з усіма
    представленими там правилами процедур оформлення і завантажити перелік
    необхідної документації, а також різні додаткові бланки (якщо вони
    потрібні). На цьому ж сайті зробити перехід в розділ подачі анкетного заяви і,
    скачавши його, уважно ознайомитися зі змістом усіх граф. Потім ці графи
    потрібно коректно заповнити необхідною інформацією на чорновому документі. Потім
    акуратно перенести всі дані в анкету на сайті і зареєструвати її на ньому.
    Все це потрібно тому, що на деяких сайтах консульських установ на
    заповнення анкети виділяється лімітне час (близько півгодини).
    Зареєстрована заява роздруковується і долучається до папки для збору
    документації.


    [b] Етап третій -
    зібрати всю вказану на сайті консульства документацію і підготуватися до
    співбесіди [/b]


    У вказаний при реєстрації анкети термін необхідно обличчясто
    з'явитися в консульська установа і подати пакет документів на розгляд.
    Також потрібно буде сплатити консульський збір. Для країн СНД він зазвичай складає
    60 євро для національної візи і 35 для шенгенської. Співбесіда буде
    призначено в цей або в інший день, залежно від обставин.


    [b] Етап четвертий -
    завершальний [/b]


    Після співбесіди і позитивного рішення щодо візового
    питання потрібно забрати у призначений консульством день підготовлену
    документацію і готуватися до від'їзду у відповідності з визначеною
    термінами.


    Так як оформити гостьову візу в Німеччину останнім
    можна тільки при обличчястій участі, то не слід вірити пропозиціям про
    повному оформленні візи іншим фізичним чи юридичною особою.

    Як оформити гостьову візу в Німеччину на запрошення, і які документи для цього потрібні?


    Необхідні документи для гостьової візи в Німеччину


    Необхідні документи для гостьової візи в Німеччину потрібно
    готувати зі всією увагою і ретельністю тому, що відомі
    випадки відмов у візі з незалежних від заявника причин тільки на підставі
    неповно складеної документації.


    Пакет документів для гостьової візи повинен включати:


    • Офіційне або неофіційне запрошення від німецької
      сторони з ксерокопією першого розвороту паспорта – неофіційне запрошення
      більш легко оформити, зате офіційне запрошення (Verpflichtungserklarung) має
      імунітет до його ігнорування на відміну від першого варіанту.
    • Закордонний паспорт з терміном дії не менше 4-х
      місяців і його ксерокопії – практика показує, що краще мати мінімум
      шестимісячний запас валідності паспорта.
    • Зареєстровану анкетну заяву і її ксерокопія.
    • Кольорові фотографії в трьох примірниках (35x45 мм),
      зроблені не пізніше 90 днів до моменту пред'явлення і відповідні
      консульським нормам – фотографуватися краще в консульстві одночасно з
      здачею біометрії, що зараз вже обов'язкова процедура.
    • Дві ксерокопії внутрішнього паспорта запрошуваного – все
      сторінки паспорта, а також ксерокопії минулих закордонних паспортів (за наявності).
    • Документація з підтвердженням матеріальної забезпеченості
      запрошуваної обличчя з розрахунку 50 євро в день на людину – краще пред'явити
      картковий рахунок (готівкові купюри не враховуються).
    • Документи, що підтверджують гарантоване повернення
      запрошеного на батьківщину – це може бути сама різна документація, зразок
      шлюбного свідоцтва, свідоцтв про народження дітей, трудова книжка,
      сертифікати на нерухомість і т. п.
    • Медичний страховий поліс сумою не менше 30 тис. євро,
      покриває весь період перебування запрошеного в Німеччині – краще, щоб
      поліс покривав дещо більший період і був оформлений страховою компанією з
      ЄС (його вартість зазвичай не перевищує 100 євро).

    Правильно підготувавши всі ці документи на гостьову візу в
    Німеччину, можна бути впевненим у позитивному вирішенні консульської установи
    про видачу дозволу на в'їзд.

    [b] Ви вже намагалися зробити гостьову візу в Німеччину? З якими труднощами Ви зіткнулися? Поділіться своїм досвідом в коментарях . [/b]

    of your page -->

    Популярні поради

    загрузка...