http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Косметичні властивості олії жожоба: маски і рецепти краси

Косметичні властивості олії жожоба: маски і рецепти краси

У наше століття хімічної промисловості жінки вважають за краще вибирати натуральні засоби по догляду за шкірою і волоссям все частіше. Воно й зрозуміло: неясно, що там в хімію додали і як це позначиться на нашому здоров'ї. А натуральні високоефективні засоби завжди цінувалися.
Косметичні властивості олії жожоба: маски і рецепти краси

Чим цінне масло жожоба


Масло жожоба вважається одним із найкращих олій у світі: недарма ще в давнину єгиптяни зберігали його в місцях, недоступних для простих смертних, а користуватися чарівним еліксиром мали право тільки багаті жінки. Олія містить велику кількість кислот і мікроелементів: колаген, вітаміни А і Е, жирні кислоти, ефіри жирних кислот, амінокислоти, рослинний віск, аналогічний спермацету. У косметології масло використовується при цілому ряді проблем. Воно підходить для зрілої шкіри з першими ознаками старіння, проблемній шкірі, сухою і тьмяною шкірі.



Ось неповний список проблем, у вирішенні яких може допомогти масло жожоба:

  • вугровий висип,

  • нерівний колір обличчя,

  • сухість, лущення,

  • в'яла шкіра,

  • шкіра з першими ознаками старіння,

  • знижена пружність шкіри,

  • розтяжки,

  • сухість губ,

  • тьмяне, ламке, позбавлені блиску волосся.


  • Як користуватися диво-маслом


    Жожоба використовується в чистому вигляді: косметичне масло можна застосовувати як самостійно, так і при додаванні в який або вже готовий продукт.
    Масло може бути основним засобом догляду при використанні його в чистому вигляді; підсилювачем косметичних засобів – для кращого вбирання і проникнення корисних речовин в шкіру обличчя, шиї, декольте і волосся його змішують з готової маскою, сироваткою і кремом. Також це масло відомо як домашній лікар: при алергічних реакціях або сонячних опіках воно точково наноситься на уражену область.
    Масло жожоба підходить для шкіри будь-якого типу. Крім того, його можна використовувати самостійно, воно також додається в інші масла (як базові, так і ефірні).



    Це засіб чудово поєднується з олією мигдалю, абрикоса, авокадо, персика. Кілька доданих крапель ефірного масла дозволять поліпшити якості цієї масляної маски. Так для догляду за волоссям можна використовувати масло жожоба в якості основи і 2-3 краплі олії розмарину (для додання волоссю більшої м'якості і полегшення розчісування), 2-3 краплі бей (у разі, якщо необхідна активізація росту волосся), 2-3 краплі кедра (волосся зможуть довго збережуть свою свіжість і стануть краще розчісується).
    При догляді за областю навколо очей масло жожоба змішується з маслом авокадо і наноситься легкими рухами подушечками вказівних пальців. І те й інше жирне масло, тому вимагає тривалого вбирання. Масло жожоба все ширше використовується в косметології: входить до складу косметичних засобів як відомих, так і популярних марок. Проте хороший ефект можуть дати тільки натуральні масла, тому при покупці варто звернути увагу на органічні масла сертифікованих марок косметики.
    of your page -->

    Популярні поради

    загрузка...