http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка

Ефірне масло іланг-іланг

Ефірне масло іланг-іланг
Іланг-іланг - це дводольну квіткова рослина сімейства Анноновых. Він використовують у косметиці, парфумерії, аромотерапії. Більш того, в Індонезії жоден релігійний обряд, весільна церемонія не обходяться без квіток іланг-ілангу.
Ефірне масло іланг-ілангу виходить шляхом перегонки з водяною парою жовтих квіток рослини. Воно має квітково-солодкуватий дурманний аромат, який нагадує запах жасмину.

Застосування масла іланг-ілангу


Масло іланг-ілангу активно застосовується для масажу, ароматерапії, виробництва парфумерії і косметики.
Масло іланг-ілангу для волосся
Здавна жінки робили маски для волосся, змішуючи кокосова олія і масло іланг-ілангу. Сучасні жінки теж повною мірою оцінили його корисні властивості для волосся. Масло іланг-ілангу є універсальним і допомагає вирішити різні проблеми з шевелюрою. Його використовують для усунення сухості або жирності шкіри голови, для зміцнення волосся, боротьби з випаданням і січеться кінчиками.
Завдяки тонізуючим і антисептичним властивостям масла, його застосування в догляді за волоссям дає можливість очистити шкіру від різних вогнищ інфекції, поліпшити циркуляцію крові шкіри голови.

У профілактичних цілях додають дві-три краплі масла в шампунь перед миттям голови, ретельно перемішують і наносять на волосся. Цю процедуру потрібно проводити не частіше двох разів на тиждень, інакше можна спровокувати алергічні реакції шкіри. Її регулярне виконання зміцнить волосся і запобігає ламкість.
Масло іланг-ілангу для обличчя
Масло іланг-ілангу можна використовувати для догляду за шкірою обличчя будь-якого типу.
При жирній шкірі масло допомагає запобігти надмірне виділення шкірного жиру, звужує розширені пори. Крім того, воно сприяє позбавленню від висипу угрів, що робить його ефективним засобом по догляду за проблемною шкірою обличчя.
Суху шкіру масло іланг-ілангу пом'якшує і зволожує шкіру, запобігає в'янення, надає шкірі гладкість і ніжність.
Масло іланг-ілангу усуває свербіж, почервоніння, лущення та інші неприємності, властиві чутливій шкірі.
Потрібно пам'ятати, що неприпустимо використання ефірних масел для обличчя в чистому вигляді. Його потрібно додавати в готові косметичні засоби (що не рекомендується через їх активного хімічного складу) або базові натуральні масла, відповідні вашому типу шкіри.
Для одного нанесення буде достатньо пари крапель олії іланг-ілангу.

Корисні властивості олії іланг-ілангу



  • масло іланг-ілангу впливає на людський організм антидепресивну і психо-емоційна дія;

  • завдяки яскраво вираженому розслабляючому та заспокійливому дії, знижує стрес і напруження;

  • допомагає при безсонні, неспокої, стомленні;

  • ефективно при шкірних захворюваннях, підвищеному артеріальному тиску;

  • має антисептичну дію, нормалізує менструальний цикл;

  • Ефірне масло іланг-іланг

  • запах масажного масла іланг-ілангу налаштовує на безтурботний лад, стимулює творчий потенціал та інтуїцію;

  • масло рослини іланг-ілангу має антисклеротичну і протисудомною дією;

  • ефірного масла іланг-іланг притаманні і адаптогенні властивості. Воно є афродизіаком, тобто впливає на підвищення статевого потягу. В Індонезії існує традиція всипати ліжко молодят пелюстками цієї квітки.


  • Як використовувати масло іланг-ілангу?


    Потрібно пам'ятати, що масло іланг-ілангу має дуже насичений аромат і може викликати напади запаморочення і головні болі, тому на початковому етапі його потрібно використовувати в малих дозах.
    of your page -->

    Популярні поради

    загрузка...