http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка

Масло таману

Масло таману
Масло лавра отримують з плодів дерева Таману, яке росте на берегах Тихого і Індійського океанів. Це дерево також називають олександрійським лавром, який для деяких південних племен має священне значення: з його кори споруджують різні скульптури для проведення ритуалів.
Однак ефірне масло лавра має не тільки символічну важливість, але й практичну, тому що воно широко використовується в медицині завдяки своїм лікувальним якостям.

Корисні властивості олії таману


Властивості масла олександрійського лавра медики почали вивчати відносно недавно - з 30-х років 20-го повік. З тих пір медицина багато дізналася про корисні властивості цієї олії і почала його широко застосовувати у лікарській практиці.
Склад олії

  • Вміст біологічно активних речовин в олії (фосфоліпіди, триаглицерины, гликолипиды) говорить про те, що зовнішнє застосування цієї речовини дозволяє поліпшити не тільки поверхневий шар шкіри, але і внутрішні, оскільки ці речовини є основними компонентами клітинних мембран.

  • Також масло містить жирні кислоти вільного типу (лактони, терпеноїди, стероли тощо). Практично унікальним робить склад олії наявність імуностимулюючої, протизапальних агентів і калофилловой кислоти - ці речовини допомагають микротрещинкам і ран швидше затягуватися, а непошкодженій шкірі дарують посилене оновлення, так як вони стимулюють клітини шкіри.

  • Збагаченість корисним для шкіри вітамін Е робить масло практично універсальним засобом в косметології, оскільки воно може використовуватися замість нічного крему для обличчя. Його рекомендується наносити не систематично, а після певних процедур, коли на шкірі виникають почервоніння: наприклад, після недавньої чищення обличчя або розпарювання.


  • Виходячи зі складу масла, можна сказати, що у першу чергу воно повинне застосовуватися як протизапальний засіб. З цією ж метою масло таману застосовують для догляду за жирною шкірою, схильної до вугрової висипки .
    Масло таману

    Завдяки тому, що масло покращує циркуляцію крові, воно омолоджує всю шкіру обличчя, оскільки з кров'ю приносить поживні речовини, необхідні для краси і пружності шкіри.
    Це масло можна наносити на обличчя не в чистому, а в розбавленому вигляді: наприклад, змішавши його з глиною і наклавши маскою. Особливо такий засіб корисно для в'ялої сухої шкіри, схильної до дрібних зморшок. Маска підтягне овал обличчя і в той же час насичує шкіру корисними речовинами.
    У разі схильності до алергічних реакцій перед повноцінним використанням масло слід нанести на маленьку ділянку шкіри і почекати близько 30 хвилин для перевірки реакції.
    of your page -->

    Популярні поради

    загрузка...