http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка

Стеаринова кислота

Стеаринова кислота
Кожна людина знає про користь жирних кислот. Вони містяться, по більшій частині, в організмах тварин і синтезуються під дією спеціальних ферментів. Стеаринова кислота є найбільш поширеним з'єднанням і входить до складу багатьох масел, для харчової, так і косметичної продукції.

Властивості стеаринової кислоти


В основному аналізоване речовина використовується в якості натурального згущувача сировинних емульсій. Крім того, кислота має такі властивості:

  • покращує консистенцію сумішей і кремів;

  • підвищує твердість мила;

  • стабілізує емульсійні рідини;

  • утворює тонку плівку на епідермісі;

  • підвищує захисні якості шкіри до несприятливих температурних впливів;

  • допомагає рівномірному розподілу інгредієнтів багатокомпонентних сумішей, у тому числі - гуми та каучуку;

  • виступає в ролі пом'якшувача при виробництві мастильних матеріалів.


  • Застосування стеаринової кислоти в медицині


    У відповідності з перерахованими вище властивостями речовини, воно використовується для виробництва таких лікарських засобів, як ректальні і вагінальні свічки, а також місцевих препаратів у вигляді кремів і мазей.
    Стеаринова кислота забезпечує стабілізацію емульсійного сировини і дозволяє збільшити термін придатності медикаментів, так як з плином часу вони не розшаровуються на фракції. Крім того, використання описуваного компонента допомагає полегшити всмоктування активних інгредієнтів в слизові оболонки і поверхню шкіри, одночасно підвищуючи місцевий імунітет.

    Стеаринова кислота в косметиці


    Розглянуте жирне з'єднання активно застосовується мило - і кремоварении, виготовлення шампунів, бальзамів, лосьйонів і косметичного молочка. Також речовина входить до складу майже всіх засобів для і після гоління, при виробництві помади, блиску для губ , тональних кремів і флюїдів.
    Концентрація стеаринової кислоти в милі зазвичай знаходиться в межах 10-15%, але в деяких різновидах, особливо господарському тип, кількість введеного компонента досягає 25%. Його використання забезпечує комфортне зберігання і спінювання мила, перешкоджає розм'якшенню поверхні бруска.
    Стеаринова кислота в кремі є незамінним інгредієнтом. Як правило, її концентрація в косметичному засобі становить від 2 до 5%, в окремих композиціях, особливо для сухої та пошкодженої шкіри, це значення становить 10%. Компонент надає наступну дію:

  • глибоко зволожує;

  • у поєднанні з іншими сполуками живить шкіру;

  • утворює на поверхні мікроскопічну плівку, що захищає епідерміс від обвітрювання, холоду, вологи і сонячних променів;

  • запобігає розтріскування губ;

  • відновлює водний баланс, попереджає втрату рідини клітинами;

  • допомагає зупинити лущення;

  • знімає роздратування.


  • Більш того, стеаринову кислоту часто включають до складу омолоджуючих кремів. Її зволожуючі і живильні властивості допомагають
    Стеаринова кислота
    призупинити відмирання клітин, збільшують продукцію колагенових волокон і еластину. Завдяки таким ефектам дрібні зморшки мають тенденцію до розгладженню.

    Шкода стеаринової кислоти


    Як показали численні дослідження, розглянуте речовина - найбільш безпечне серед жирних кислот. Це з'єднання не має побічних дій, негативні наслідки можуть виникнути виключно при надмірному вживанні його всередину. Справа в тому, що стеаринова кислота навіть у невеликій кількості входить до складу багатьох масел в харчовому виробництві, тому, для контролю ваги і обміну речовин слід обмежувати обсяг жирів.
    of your page -->

    Популярні поради

    загрузка...