http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка

Пропіленгліколь в косметиці

Пропіленгліколь в косметиці
Це речовина повинна бути вам знайоме, якщо ви хоча б раз задавалися питанням, що позначають ці «Е-шки», що входять до складу більшості продуктів харчування. Добавка Е1520 - пропіленгліколь - елемент досить відомий. Речовина знайшло своє застосування в багатьох сферах. Так, пропіленгліколь можна знайти в складі практично будь-якої косметики. Без нього не обходиться ні один класний крем або засіб по догляду за волоссям . У статті розповімо, що насправді являє собою ця речовина.

Вплив пропіленгліколю на організм


Про якість цієї добавки сперечаються вже протягом декількох років. Одні фахівці стверджують, що пропіленгліколь - справжня отрута, поступово отруює організм, інші ж, навпаки, вважають, що ця речовина має невимовну користь здоров'ю. Експерименти на щурах підтверджують останню точку зору: тваринам протягом двох років у раціон додавали чистий пропіленгліколь, але на їх здоров'я це не відбилося. Проблеми виявлялися тільки при зловживанні речовиною.
Насправді причин, за якими пропіленгліколь вводять до складу багато косметики, досить. Тільки погляньте на позитивні властивості речовини:

  • Пропіленгліколь ефективно пом'якшує шкіру.

  • Після нанесення засобу на шкірі з'являється своєрідна плівка. Вона дозволяє утримувати вологу, а разом з нею і корисні активні речовини.

  • Вступаючи в реакцію з іншими речовинами, пропіленгліколь надає охолоджуючу дію.


  • Переживати, побачивши пропіленгліколь в складі того чи іншого крему не варто, оскільки це натуральний компонент, який не буде накопичуватися в організмі. Як і у випадку з піддослідними щурами, проблеми можуть з'явитися лише при великих дозах речовини, яких в косметиці немає і бути не може.

    Шкідливий пропіленгліколь?


    Причини сумніватися в пропіленгліколі також є. Після використання його (як, втім, і після використання будь-якої іншої речовини зі складу косметологічного кошти) можуть спостерігатися побічні ефекти. Самим неприємним і досить часто зустрічається наслідком вважається алергія на пропіленгліколь. У різних організмах вона може проявлятися по-різному, але завжди доставляє чимало дискомфорту.
    Пропіленгліколь в косметиці
    Шкідливим використання пропіленгліколю в косметиці вважається з ряду наступних причин:

  • Після застосування засобів з пропіленгліколем шкіра здається особливо м'якою. Цей ефект - результат витіснення корисних для здоров'я шкіри елементів.

  • Пропіленгліколь може негативно позначатися на роботі нирок і печива.

  • Речовина витісняє воду з шкіри.


  • Нічого критичного в пропіленгліколі немає, але і обійтися без нього можна цілком. Тому, застосовувати косметику з цією речовиною чи ні - суто обличчяста справа кожного.
    of your page -->

    Популярні поради

    загрузка...