http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Рицинова олія: застосування і корисні властивості

Рицинова олія: застосування і корисні властивості

Рицинова олія: застосування і корисні властивості
Касторова олія отримують з насіння рицини звичайної, яка значиться в списку отруйних лікарських рослин. Це пояснюється тим, що в її насінні є жирна олія, але й шкідливі токсичні речовини, серед яких рицин. Однак у процесі пресування всі отрути рицини залишаються у макусі, відповідно, віджате масло є абсолютно нешкідливим. Завдяки своїм корисним властивостям рицина знайшла широке застосування не тільки в фармакології, але і косметичної індустрії. Варто відзначити, що найбільш якісним вважається касторове масло, яке одержують за допомогою методу холодного віджиму. Саме воно рекомендуються для використання в косметології. А масло, отримане гарячим віджиманням або за допомогою екстракції з використанням розчинників, має більш низьку якість, і, як наслідок, має меншою користю.

Застосування касторової олії

Рицинова олія - це дуже в'язка рідина, має світло-жовтий відтінок. В основному воно складається з різноманітних жирних кислот, більшу частину яких представляє рицинолеиновая кислота, що має гарне пом'якшувальну дію. Завдяки цьому компоненту, рицинова олія особливо показано для догляду за чутливою і сухою шкірою обличчя.

Корисні властивості касторової олії

У косметології рицинова олія перш за все застосовується в якості поживного засоби для сухої шкіри. Воно досить добре живить і пом'якшує шкірні покриви, допомагає впоратися з сухістю, лущенням, недоліком зволоження, нерівністю і огрубінням шкіри, втратою нею еластичності.
Показано касторове масло і при догляді за чутливою шкірою, так як воно чудово пом'якшує і заспокоює. Проте потрібно бути обережним, так як це масло іноді провокує алергічні реакції шкіри. Якщо перше застосування дасть негативний результат, відразу ж варто припинити його застосування.
Та й взагалі краще не використовувати цей засіб в чистому вигляді при догляді за шкірою обличчя. Касторове масло потрібно змішувати з іншими рослинними оліями натурального походження або додавати по кілька крапель в готові крему та миючі засоби.

Ще одним плюсом касторової олії є його розгладжуючі і омолоджуючі властивості, у зв'язку з чим воно застосовується в боротьбі з неглибокими зморшками на обличчі. Для цього касторку змішують в однакових пропорціях з обліпиховою, оливковою або персиковим маслом. Крім цих натуральних продуктів чудово підійде і масло шипшини, авокадо або отримане з зародків пшениці. Перед тим, як нанести масляну суміш на проблемні зони, її потрібно трохи підігріти. Потім легкими рухами вона вбивається в ті ділянки обличчя, де є зморшки. Цю процедуру варто робити двічі в день, вранці і ввечері.

Чудово підходить касторове масло і для живлення ніжної шкіри навколо очей, а також розгладження зморшок в цій частині обличчя. Але і тут краще змішувати касторку з мигдальним, персиковим, абрикосовим, кунжутним та іншими ніжними маслами в рівній пропорції або в співвідношенні 1:3. Цю ж суміш можна використовувати в якості живильного крему для обличчя.

Найвідомішим і популярним застосуванням касторової олії в косметичних цілях є догляд за віями в домашніх умовах . Його використання добре сприяє швидкості їх зростання, а також запобігає ламкість і випадання волосся, сприяє їх зміцненню. Рицинова олія також має відбілюючі властивості, з його допомогою освітлюють пігментні плями і ластовиння. Деякою мірою воно допомагає при позбавленні від бородавок та інших наростів на шкірі. Для цього потрібно кілька разів на день наносити на проблемну зону по кілька крапель цієї олії.
of your page -->

Популярні поради

загрузка...