http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Як отримати громадянство Латвії?

Як отримати громадянство Латвії?

Як отримати громадянство Латвії?
Латвійське громадянство відкриває перед людиною Європи. Воно автоматично включає до свого власника в число громадян ЄС і дозволяє безперешкодно переміщатися всередині Шенгенської зони, так і всього Євросоюзу. Володарі латвійського громадянства можуть не тільки подорожувати по Європі, але ще жити і працювати в будь-якій її країн. Для в'їзду в США громадянам Латвії не потрібна віза. Ці і багато інші переваги роблять латвійське громадянство привабливим для іноземців, які постійно проживають або планують жити в Латвії або однієї з країн Європи.
Відповідно до Закону Латвійської Республіки «Про громадянство» (прийнятий Сеймом 22071994 діє з 11081994) отримати громадянство Латвії можна трьома способами:
  1. Реєстрацією статусу громадянина Латвії;
    Визнанням громадянами дітей, які з'явилися на світ після 21081991;
    Шляхом натуралізації.
    Найпростіше стати громадянами Латвії:
    дітям, у яких хоча б один з батьків має статус громадянина;
    особам, які мали громадянство Латвії до 17061940 та їх нащадків;
    латишам і ливам, які постійно проживають на території країни.
    Питання про отримання латвійського підданства вирішуються Управлінням натуралізації.
    Як отримати громадянство Латвії шляхом натуралізації?
    Отримання громадянства латишами, ливами, дітьми громадян Латвії та нащадками тих, хто мав латвійське громадянство до 40-го року, не представляє особливих труднощів. Більшості воно може бути дано автоматично на підставі низки документів: свідоцтв про народження, громадянських паспортів батьків, бабусь, дідусів і т.п.
    Громадянство Латвії і вид на проживання
    У разі, коли отримати громадянство Латвії необхідно іноземцю, можуть виникнути деякі труднощі. Насамперед, вони пов'язані з тимчасовими і територіальними проблемами. Громадянство Латвійської Республіки можна отримати тільки через два виду на проживання - тимчасовий і постійний, загальним строком дії десять років.
    Для отримання постійного ВНП час відсутності на території країни за останні п'ять років не може становити більше півроку поспіль або одного року з перервами. Виняток може бути зроблено тільки для тих, хто мав офіційний статус безробітного в Латвії, навчався або лікувався в іншій державі. Постійний ВНП теж необхідно підтримувати перебуванням на території країни. Виїжджати за межі Латвії можна на термін, не більше одного безперервного року.
    Що потрібно для отримання громадянства Латвії?
    Отримати громадянство Латвії для росіян після десяти років офіційного проживання в країні можна тільки при дотриманні ряду супутніх умов. Претенденти на латвійське підданство повинні знати, а значить і здати у вигляді іспиту, наступні речі:
    латвійська мова;
    основні положення Конституції латвійської;
    державний гімн і історію країни.
    Громадянство Латвії можуть отримати обличчя, які відмовилися від свого попереднього громадянства, присягнувшие на вірність ЛР і мають легальне джерело засобів до існування. Діти, яким ще не виповнилося п'ятнадцяти років, можуть отримати громадянство Латвії разом з батьками.
    Для отримання громадянства Латвії необхідно сплатити державне мито або отримати документ, що дає пільги або звільнення від її сплати. До пакету документів потрібно докласти три фотографії.
    Складно вивчити латиську мову?
    В отриманні латвійського громадянства каменем спотикання для багатьох стає латиську мову. Відноситься до балтійської мовної групи, він важко сприймається людьми, що розмовляють на російській та інших слов'янських мовах. Якісному вивченню і швидкому запам'ятовуванню латиського заважає і те, що значна кількість латвійських громадян говорить на ньому швидко, невиразно і не завжди правильно.
    Між тим, латвійська мова нескладний. Він має чітку граматичну структуру, відносно невеликий обсяг основних лексем, просту систему правил (приміром, «не» з дієсловами в латиською мовою завжди пишеться разом і виключень в цьому правилі немає). Найскладнішими і майже неконтрольованими російським мовним чуттям звуками є довгі голосні, які потрібно вимовляти, чути і відтворювати на листі.
    Для отримання латвійського громадянства необхідно здати латиську мову на категорію не нижче В1. Класичний іспит складається з чотирьох частин: слухання, читання, письма та діалогу. Кожна частина іспиту розділена на свої подчасти. Оцінка знань відбувається по тестовій системі. Чим правильніше відповідаєш і сприймаєш мову, тим більше пунктів отримуєш на іспиті. При здачі на категорію B1 достатньо набрати 51 відсоток правильних відповідей. При наборі 76 і вище відсотків можна отримати категорію B2.
    Кому не дадуть громадянство Латвії?
    На громадянство Латвії не можуть претендувати люди, зайняті на державній або військовій службі іноземних держав. Представники секретних служб і внутрішніх сил безпеки інших країн також можуть забути про латвійському громадянство. Не ради в прибалтійській республіці і злочинцям, засудженим на строк більше одного року за статтями, визнаними на території Латвії. Розповсюджувачі націоналістичних, фашистських, комуністичних, тоталітарних і шовіністичних ідей також, швидше за все, не отримають підданства Латвії. Особам, помічені у протиправних діях проти незалежності прибалтійської країни, тим більше не на що сподіватися - зрадників в Латвії не люблять.
of your page -->

Популярні поради

загрузка...