http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Як виїхати жити до Німеччини?

Як виїхати жити до Німеччини?

Як виїхати жити до Німеччини?
Виїхати до Німеччини, країни, яка надає емігрантам хороші умови для бізнесу і навчання, мріють багато росіян. Але когось лякає життя в чужій країні серед незнайомих людей, хтось вважає, що отримати вид на проживання в самій Німеччині (та й інших країнах Європи) досить проблематично. Нічого складного! Тепер, коли зник горезвісний «залізна завіса», виїхати жити до Німеччини може кожен росіянин. Єдине істотне обмеження: не можна оселитися в Німеччині, маючи судимість. Громадянам, які не мають проблем із законом у власній країні, в Німеччині можна знайти можливість, щоб закріпитися і стати повноправним жителем цієї чудесної країни.
Кому вид на проживання простіше отримати
Отримати тимчасовий (поки) вид на проживання (ВНЖ) можуть наступні категорії громадян:
  1. Ті, хто має законного чоловіка (дружину), громадянина Німеччини. До речі, в разі несподіваного розлучення людина при бажанні може залишитися жити в країні, якщо прожив з громадянином Німеччини три роки в законному (зареєстрованому) шлюбі і може себе забезпечити, тобто, має постійну роботу.
    Особи, які бажають навчатися в університетах Німеччини. Сюди належать і ті, хто мріє вивчити німецьку мову досконало.
    Бізнес іммігранти. Люди, які мають велике бажання відкрити в країні перспективний бізнес, можуть сміливо розраховувати на підтримку влади. Так і жорстких вимог до підприємств тут немає, а система оподаткування досить гнучка.
    Громадяни Росії можуть на звичайних умовах придбати в Німеччині свій будинок або квартиру, отримавши ВНЖ. Купівля власного житла зовсім не є зобов'язанням. Але сплата внесків у систему соціального страхування - умова, необхідне, щоб залишитися в країні надовго!
    Взагалі, вид на проживання (ВНЖ) в цій країні може бути строковими та безстроковими.
    Що таке строковий вид на проживання
    Отримання термінового виду дозволяє росіянам перебувати в країні протягом певного терміну. Припустимо, росіянин бажає отримати в Німеччині якісну вищу освіту. Тоді за умови успішної здачі будь-яких вступних випробувань людина може знаходитися тут до отримання диплома. Дається термін на можливу підготовку до іспитів - він може досягати двох років.
    Іноземні студенти в Німеччині можуть отримати непогану роботу. Проте тут можуть бути обмеження: при повному робочому дні можна працювати лише 90 днів на рік, при неповному - до 180. Отримавши диплом, колишній студент може продовжити свій строковий вид до року з метою успішного пошуку підходящої роботи. Якщо молода людина спочатку бажав виїхати жити в Німеччину надовго, йому доведеться підшукати роботу за своєю спеціальністю.
    Подружжя громадян Німеччини теж спочатку отримують терміновий ВНП. Термін його дії - до 3 років. Далі можна звернутися до влади за отриманням безстрокового виду.
    Що таке безстроковий вид
    Безстроковий ВНП дає повне право проживати в Німеччині протягом усього життя, а також знайти тут хорошу роботу. Щоб претендувати на отримання офіційного дозволу від влади країни, потрібно прожити в Німеччині з чоловіком-німцем більше 3 років. Ще варіант - прожити за тимчасовим дозволом (даним, наприклад, для навчання або роботи) понад 5 років. Відмовлять у наданні безстрокового ВНП тим, хто має проблеми з законом і не має стабільного постійного заробітку. Необхідно здати іспит на володіння розмовною німецькою.
    Великі пільги при отриманні безстрокового ВНП поширюються на дітей, які до моменту досягнення 16 років прожили в країні більше п'яти років.
    Висококваліфікованим спеціалістам, запрошеним в Німеччину на постійну роботу, безстроковий вид видається відразу.
of your page -->

Популярні поради

загрузка...