http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Молитва мандрівного на літаку

Молитва мандрівного на літаку

Згідно релігійним традиціям православ'я, кожна справа годиться починати з молитви. Подорож не є винятком, а тому на цей випадок було складено безліч молитов. Молитва подорожуючої людини може бути звернена як до Бога безпосередньо, так і до різних святих. У цій статті ми розглянемо кілька типових зразків православних молитвослів'їв, призначених для тих, хто зважився відправитися в шлях. Особливу увагу ми загостримо на молитвах для повітряної подорожі як одного з найбільш популярних, затребуваних в наші дні видів транспорту, але в той же час одного з найнебезпечніших.




Молитва мандрівного на літаку

Молитва мандрівного на літаку

Текст цієї молитви ми дамо в російському перекладі для кращого його розуміння. Церковнослов'янський варіант, якщо вам захочеться з ним ознайомитися, потрібно шукати в молитовниках, які пропонуються в церковних крамницях. Молитва мандрівного на літаку звернена до Христа і звучить вона наступним чином:

"Господь Ісус Христос, Бог наш! Повелевающий стихіями і в руці своїй зосередив владу над усім! Тебе шанують безодні і тобі радіють зірки, і все творіння служить тобі. Всі тебе слухаються і послушні твоїй волі. Ти все можеш, а тому до всіх проявляєш милість, благий Господь! Так і нині, Владико, мене, слугу твого (ім'я) прийми і моїм молитвам внемли, благословляючи мій шлях і повітряну подорож. Заборони бурям і противним вітрам і в цілості і неушкодженості збережи літак. Даруй мені легке і не затьмарене різними неприємностями подорож по повітрю, благослови наміри добрих справ, які мною задумані для звершення, і в світі здійсни моє повернення. Бо ти є спаситель і визволитель, і всіх благ небесних і земних подавач, і тобі я воссылаю славу разом з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь!"




Дана молитва подорожує по повітрю може читатися як перед посадкою в літак, так і безпосередньо в салоні судна. Крім того, цілком можливо адаптувати її на той випадок, якщо самі ви нікуди не летите, але хочете помолитися про інших людей, яким належить переліт.

Молитва мандрівного на літаку

Молитва мандрівного за кермом

Дана молитва призначена для тих, хто робить свій шлях за кермом автомобіля. Читати її рекомендується безпосередньо перед виїздом на дорогу.

"Бог всеблагий і всемилостивий! Ти охороняєш всіх своєю милістю по своїй любові до людини. Я покірно прошу тебе, через заступницьку молитву Богородиці і всіх інших святих, вбережи мене від випадкової та несподіваної смерті, і від будь-якої неприємності мене, грішного. Захисти і тих, хто вверился мені і подорожує зі мною. Допоможи мені кожного з них доставити неушкодженим туди, куди йому потрібно. Бог милостивий! Звільни мене від злого духа молодецтва на дорозі, від духу п'янства, здатних викликати раптову кончину, не має покаяння. Спаси мене, Господи! Допоможи мені до старості дожити з чистою совістю, не несучи на собі тягаря відповідальності за померлих та покалічених по недбалості моєї на дорозі людей. І нехай прославиться в цьому твоє святе ім'я і нині, і на віки віків. Амінь!"


Молитва мандрівного на літаку

Короткі молитви подорожуючих про Господа і святих

Наступна молитва мандрівного називається тропарем, і в церквах вона співається на молебнях, присвячених тим, хто зібрався в дорогу або вже перебуває в ній.

Тропар:

"Ти є шлях і істина, Христос! В супутники ангела твого рабам твоїм нині, як у свій час Товійїних, ниспошли для збереження. І неушкоджених до твоєї слави від усякого зла в благополуччі виконай, молитвами Богородиці, єдиний чоловіколюбець!"

За тропарем слід кондак – теж невелика церковний спів.

Кондак:

"Луку і Клеопу в Еммаус супроводжував, Спаситель, сопроводи і нині рабів твоїх, хоче подорожувати, від всяких позбавляючи їх неприємних обставин. Бо тобі все можливо, якщо буде на те твоя воля."

Молитва мандрівного на літаку

Молитва до Христа

Ще одна молитва подорожуючого, звернена до Ісуса Христа. Цей текст також вважається основним і призначається для читання перед дорогою взагалі, без прив'язки до виду транспорту.

"Господь Ісус Христос, Бог наш! Ти є справжні шлях і життя! Ти супроводжував свого уявного батька Йосипа й пречисту твою невинну матір в Єгипет, а також проводжав Цибулі і Клеопу в Еммаус! І нині молю тебе, пресвятий владико, твоєю благодаттю слуг твоїх подорожі сопроводи. І як Товійїних, слузі твоєму, ниспошли ангела-охоронця і наставника, щоб він уберегал і визволив від різних неприємних обставин і від усіх видимих і невидимих ворогів. І до здійснення заповідей твоїх наставляв, у світі благополуччя і доброму здоров'ї зберігав і в зворотний шлях в цілості й безтурботності повертав. Ти ж дай нам всім благі наміри і думки догоджати тобі і сили на славу твою їх виконати. Бо від тебе відбувається милість і спасіння наше, і тобі ми воссылаем славу з Отцем і Сином і Святим Духом на віки віків! Амінь."

Молитва Богу перед тим, як відправитися в подорож

Це ще один варіант молитви для тих, хто зібрався в дорогу. Не такий популярний варіант, як вищенаведені, але нічим не гірше.

"Господь зберігає мене! Перед дорогою, яку я зібрався, я хочу довірити свої життя і здоров'я тобі! Під твоє заступництво я віддаю свій будинок та інше майно і всіх моїх рідних, які залишаються тут без мене. Я не знаю, що мене чекає попереду, але я заспокоююся, віруючи у твою турботу, ласку і любов. Збережи ж мій транспорт (автомобіль, літак, судно та інше) від поломок і аварій. Збережи мене в здоров'ї, як тілесному, так і духовному. У найважчі хвилини мого подорожі обдаруй мене спокоєм і внутрішньою силою, щоб я зміг впоратися з будь-якою ситуацією. Благослови мені повернутися в рідну домівку і в кожну мить мого життя не залишай мене. Амінь."


Молитва мандрівного на літаку

Молитва до Богородиці

На закінчення наводимо молитвослів'я, звернене до Богоматері. «Молитва мандрівного Богородиці» - це дуже поширений текст, так як до неї звертаються чи не частіше, ніж до самого Бога.

"Благословенна володарка, діва Богородиця, Бога заради спасіння нашого народила і благодать воспринявшая більше всіх інших людей, виявила море божественних дарів і повноводну річку чудес, що проливає добрість на всіх, хто з вірою до тебе прибігає! Майбутніх перед твоїм образом, молимось тобі, щедрейшей матері человеколюбивого володаря про те, щоб ти здивувала нас твоїми багатими милостями, і наші прохання, які ми приносимо тобі, Скоропослушниця, ти незабаром виконала, подаючи кожному те, що йому на користь, утіху і спасіння буде корисно. Прийди, про блага, до слугам з благодаттю твоєю і подай подорожуючим швидкий і безпечний шлях, захист від ворогів і благополучне повернення! Ми ж дякуємо тебе, прославляючи народженого тобою сина, Господа нашого Ісуса Христа в усі віки. Амінь!"

of your page -->

Популярні поради

загрузка...