http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка
» » Апостол - це хто? Значення слова апостол

Апостол - це хто? Значення слова апостол

Хоча у своїй вірі росіяни не поступаються жодному іншому народу, все ж не багато з наших людей можуть похвалитися тим, що добре знайомі з церковною термінологією. Та і що тут дивуватися, адже всім тонкощам православної віри можна навчитися хіба що в духовній семінарії. І тим не менш багатьох все ж таки цікавить питання: хто такий апостол? Це учень Христа або ж святий посланець?

Що ж, спробуємо розібратися в значенні цього слова, щоб в майбутньому більше не виникло подібних непорозумінь. А для цього нам потрібно зазирнути в минуле і дізнатися, де з'явився перший апостол і ким він був.

Апостол - це хто? Значення слова апостол






Учні Ісуса Христа

Отже, почнемо з того, що спочатку було дванадцять апостолів. Це були прості люди, які згодом стали учнями Ісуса Христа, і завжди слідували за ним. Звідси можна вивести перше значення цього слова: апостол – це один із перших учнів Христа.

Життя дванадцяти апостолів добре відома, так як описано в святому письмі. При цьому більшість голів у Новому Завіті написано цими учнями. Так, існує євангеліє від Матвія, Марка, Луки, а також Івана. З-за цього їх ще називають чотирма євангелістами Господа Бога.

Несуть слово Боже

Трохи пізніше люди почали бачити інший сенс в слові апостол. Це було пов'язано з тим, що учні сина Божого і самі перетворилися на вчителів. Адже, як відомо, Ісуса розіп'яли на хресті, після чого він воскрес і явився своїм апостолам. Він наказав їм донести його слова до людей по всьому світу, щоб ті дізналися про Царстві Божому.

Апостоли послухались свого вчителя. Вони кинули жереб, який визначив маршрут кожного, і вирушили в дорогу. Завдяки їхній праці і вірі світ дізнався про те, ким був Ісус Христос, у що він вірив і навчав.

Апостол - це хто? Значення слова апостол






Саме тому багато людей вважають, що апостол – це посланець Божий, що проповідує добру новину. Але в дійсності і те, і інше значення вірно, але при цьому, коли ми чуємо слово апостол, чомусь завжди на думку спадають дванадцять учнів Христових.

А були інші апостоли?

І тим не менш апостолами були не лише учні Ісуса. Так, церква приписала цей титул святому Павлу, хоча він і не був знайомий за життя з Христом. Більш того, в деяких християнських конфесіях його доктрини стоять на порядок вище євангельських.

Також, згідно з писанням від Луки, Ісус відправив у всі землі світу сімдесят два апостола, з різними дорученнями і завданнями. Східні християни шанують їх так само, як і справжніх учнів Христа.

Так що виходить, що точна кількість апостолів досить складно визначити. З упевненістю можна сказати тільки те, що першими були дванадцять учнів Ісуса Христа.

of your page -->

Популярні поради

загрузка...