http://poradumo.pp.ua

Online Журнал-Світ порад.
Головна сторінка

За кордон з України

За кордон з України

Якщо ви зібралися за кордон, то вам буде корисно знати
деякі нюанси про виїзд, документах та інших потрібних речах. Так вам
обов'язково потрібен закордонний паспорт громадянина України, щоб виїхати за кордон.
Проте в Росію і Білорусь громадяни України можуть потрапити і по загальногромадянського
паспортом. Якщо ви їдете з дитиною, то на нього буде потрібно спеціальний
проїзний документ. Готуючись до поїздки за кордон, бажано дізнатися більше
інформації про країну, куди ви збираєтеся - це законодавство, медичне
обслуговування, страхування, особливості дорожнього руху.
Оформлення шенгену
Якщо для подорожей у країни Євросоюзу вам потрібна шенгенська
віза, то пам'ятайте, що можна знизити ризик відмови в шенгені, якщо грамотно
підійти до цього питання. Необхідно подавати документи в консульство саме тієї
країни, в яку ви збираєтеся. Якщо плануєте подорожувати по всій
Європі, то слід вибрати консульство країни, в якій будете перебувати
найдовше.
У заповненні документів на шенген не варто користуватися
допомогою сторонніх людей. Кожне консульство має свій сайт, де чітко
вказані вимоги, є анкета і перелік документів. Обов'язково підготуйте
ксерокопії всіх необхідних документів, краще якщо це будуть копії всіх
сторінок. Заповнюйте анкету на одному мовою, без помилок, інакше в консульстві
можуть причепитися до цього.
Відсутність роботи мало впливає на рішення консульства,
головне, обов'язково говорити правду. Вам обов'язково зададуть основні питання про
мети поїздки та наявності грошей, про бронювання готелю. Кожне консульство
визначає мінімальну суму грошей на день для туриста, але краще мати трохи
велику суму. І чим більше інформації про свою поїздку ви надасте в
консульство, тим краще. Наприклад, не у всіх консульствах вимагають маршрут,
але з вашого боку правильним буде його
надати.
На навчання за кордон
Не секрет, що багато молодих людей мають велике бажання
після школи продовжити навчання за кордоном. А для цього потрібно обов'язково
визначитися з термінами перебування в тій чи іншій країні, вибрати спеціалізацію
і країну. Потім потрібно знайти кваліфіковане агентство, яке посприяє
в організації вашої навчання. Можна самому обрати університет або коледж і з
допомогою інтернету і телефону дізнатися максимум інформації.
Для навчання за кордоном так само потрібен закордонний паспорт, а ще вам
потрібно скласти міжнародний іспит і отримати сертифікат. Необхідні документи про
освіту треба відправити в обраний ВУЗ, а після відповіді про отримання гранту
і запрошення на навчання, потрібно подати документи в посольство обраної
країни.
На роботу за кордон
При виїзді за кордон на роботу також потрібно закордонний паспорт,
іноді віза, які краще оформляти самостійно, щоб уникнути ризику
нарватися на торговців людьми. Якщо ви звернулися в агентство з
працевлаштування, то переговори краще вести в присутності третьої обличчя. І
обов'язково з'ясуйте про ліцензії на посередництво при працевлаштуванні за
кордоном.
Для офіційного працевлаштування необхідно укласти
договір, один примірник якого залишається у вас. А також потрібно отримати візу
для роботи за кордоном. Туристична або гостьова віза може створити вам
нелегальне становище або призвести до незаконної експлуатації, а надалі і
депортації з країни. У візі обов'язково повинен бути вказаний термін перебування в
країні. Щоб підстрахуватися, залиште рідним копії своїх документів, телефони
роботодавця та консульства України.
Виїзд на ПМЖ
Якщо ви прийняли рішення про виїзд з України на постійне
місце проживання в іншу країну, то зробити це потрібно на законних підставах -
держава повинна відпустить вас, а для цього існує ряд обов'язкових
формальностей. Виїзд на ПМЖ можна оформляти без виходу з українського
громадянства. Для цього потрібно звернутися в будь-дипломатичне
представництво України в будь-якій країні і подати заяву. При виїзді на ПМЖ
мається на увазі виписка з місця проживання в Україні та обов'язкова прописка в
іншій країні.
Після того, як вам дозволили виїзд, з'являється ще цілий
комплекс завдань. Потрібно займатися пошуком житла, роботи, оформлення страховок і
іншого. Якщо в країні, в яку ви переїхали, вже існують усталені
імміграційні традиції, то державні органи допоможуть вам у процесі
інтеграції в суспільство. На допомогу можна розраховувати і від національної діаспори,
і від будь-яких громадських організацій. Однак іммігрант повинен знати
порядок дії законодавства та зміст правових актів.
Окремо варто сказати про виїзд дитини за кордон. Так,
діти можуть виїжджати тільки в супроводі двох батьків або вам потрібно
надати завірену нотаріусом згоду від батьків на виїзд в іншу
країну. У неповнолітніх громадян повинен бути проїзний документ або він
повинен бути вписана в закордонний паспорт одного з батьків. В паспорти батьків
вклеюється фотокартка дитини, яка досягла п'ятирічного віку.
Безвізові країни
Туристичні подорожі в безвізові країни - це
прекрасна можливість відпочинку за кордоном без додаткової витрати часу і
грошей на оформлення візи. Якість відпочинку у безвізових країнах нітрохи не гірше
інших. Наприклад, в Албанії, куди не потрібна віза, можна відпочити на прекрасних
пляжах Адріатичного моря. На кордоні Албанії ви повинні надати
закордонний паспорт, туристичний ваучер або бронь в готелі, зворотні квитки і
страховий поліс. Можливо, вас попросять довести наявність потрібних грошових
коштів.
У Гонконзі українці можуть перебувати без віз протягом двох
тижнів, але цього цілком достатньо, щоб оглянути всі визначні пам'ятки.
В Ізраїль українські туристи можуть поїхати без візи на 90 днів. Потрібно тільки
купити авіаквитки, забронювати готель і оформити страховку. На Сейшельських
островах так само приймають українських громадян без віз строком на 30 днів. Однак,
поїздка на острови дуже затратна у фінансовому плані.
Для любителів екологічного туризму чудово підійде
Перу, де формально встановлений безвізовий режим строком на 90 днів.
Єдине, що вам необхідно буде підтвердити саме туристичну мету
поїздки, а для цього потрібно пред'явити авіаквитки, бронь в готелі і
туристичні ваучери. Для в'їзду в Намібію українським громадянам потрібно
надати на кордоні бронь готелю, закордонний паспорт, зворотний квиток і страхової
поліс, але зате не потрібно морочитися з оформленням візи.
of your page -->

Популярні поради

загрузка...